Utveckling skapar motstånd

Är du mitt i en utvecklingsfas? Känner du dig grinig, lättirriterad och rädd? BRA! Det betyder att det du gör fungerar! 
 
 
När vi utvecklas går vi upp för vår egen utvecklingstrappa. Varje steg innebär ett energimässigt lyft, vilket innebär att vi investerar energi så för att kunna ta oss ifrån ett lägre läge till ett högre. Men alla rörelser möts av ett motstånd. En slags hämmande friktionskraft. 
 
När vi tar ett kliv upp på ett högre trappsteg bubblar all den låga energi som hållit oss på just det trappsteget upp till ytan. Det är rädsla. Tvivel. Sjukdom. Dysfunktionella relationer. Kort sagt: Saker inte passar in på den högre energinivån. Sådant som vi redan bär inom oss, som vi nu behöver möta så att vi kan släppa taget om det. Det handlar om mindset, känslor och åsikter som inte längre hjälper oss utan nu stjälper oss.
 
Vår instinkt när något tungt och jobbigt plötsligt dyker upp är förstås att backa. "Oj, det här var inte rätt." "Det här känns inte bra." "Här vill jag inte vara." Och detta är en fullkomligt normal reaktion som man till och med kan förvänta sig ska komma. Man lämnar ju sin bekvämlighetszoon och ger sig ut på ny mark. I det läget SKA vår kropp alarmera. Men det betyder inte att det är sant. Det nya kan mycket väl vara ett betydligt bättre tillstånd. 
 
För att fortsätta att klättra på utvecklingstrappan är det viktigt att möta det jobbiga och släppa taget om det. Om vi agerar på motståndet, och agerar som om det är sant, då kommer det att bli  en sanning och vi kommer att stanna kvar på det trappsteg som vi befinner oss. 
 
Här får du tre tips på hur du kan övervinna ditt inre motstånd och vända en dålig dag. Två passar alla. En är en specialare för Reikiutövare. 
 
Har du någon gång mött ett inre motstånd? Berätta.