Andlighet Ge reiki, skratta, tokreika, vända en dålig dag

Tre sätt att vända en dålig dag

Dåliga dagar är något som vi alla har. Speciellt när vi får igenom förändring eller helas. Vi är grinig. Irriterad. Lättretade. Flytet är borta, liksom engagemanget, drivet och riktningen. Allt känns tungt, svårt och meningslöst. Dessutom är vi klumpig på ett sätt som vi inte brukar vara. Slår i tårna i bortsbenet. River sönder det viktiga pappret. Till och med datorn tjorvar. Skrivaren ska vi inte ens prata om. Nämde jag att butikspersonalen var spydig och parkeringshuset var fullt? 
 
 
När vi har en dålig dag är det guld att medvetet vända på steken. Gärna nu. Så snabbt som möjligt. Helst innan dagen har fortsatt på samma spår och vi har förvärrat vår situation genom att gå ur askan i elden.
 
Att omvända en dålig dag kräver visserligen en insats, men det kan vara välinvesterad tid. Även om vi inte förvärrar vår situation så begränsar vi våra möjligheter genom att befinna oss i ett tungt sinnestillstånd. 
 
Här kommer tre tips på hur du kan byta mindset:
 
1. Lyssna på musik som gör dig glad eller se en film som får dig att må bra. Lika drar till sig lika. Instinktivt vill vi, när vi har en dåliga dag, lyssna på musik eller se gråtfilmen som bekräftar vår tunga sinnestillstånd. Ge dig tillåtelse att korka igen sorgen. Lyssna på glad musik - och dansa. Se en upplyftande film. Lyssna på affirmationer. Ta del av sådant som får dig att se ljuset i tunneln så att du ska kunna bli ljus. 
 
2. Skratta. Har du en mapp med humorbilder och humorklipp på din dator? Nu är det ett perfekt tillfälle att bläddra igenom den. Vår kropp är programerad till att tro att vi är glad när vi ler, så dra på smilbanden så ofta du kan. Och efter ett ordentligt gapskratt ser vi världen med helt nya ögon. 
 
3. Tokreika! Har du Reiki? Gratulerar! Nu är det ett prefekt tillfälle att tokreika. Vad betyder det? Jo, höj vibrationen så mycket som du bara kan! Reiki fördriver tung energi, så det gäller att åkalla så pass mycket högvibrerande energi att den tunga energin bara försvinner. Om det innebär att du ska ge dig själv Reiki i timmar (kanske under tiden som du lyssnar på feelgood-musik eller ser mysfilm.)
 
 
Här kommer mina favorittekniker för att tokreika! 
 
1. Initiera. Har du gått Reikimaster och fått lära dig att initiera? Leta upp kursboken och börja öva. Initieringar är ett fantastiskt sätt att höja vibrationen mycket och snabbt! Obs! Använd bara den här tekniken på dig själv och de som redan är initierade till Reiki. 
 
2. Boosta chakrorna. Visualisera färgklot som du för in i vart och ett av dina chakran. Röd. Organge. Gul. Grön. Blå. Lila. Vit. Lägg gärna in Reikisymbolerna i chakrafärgen. Och fyll på. Om och om igen. 
 
3. Få Reiki av en vän. Det är ofta lättare för utomstående lyfta bort tung energi. Ring en Reikivän och ge varandra behandling. 
 
Här kan du läsa mer om hur utveckling "skapar dåliga dagar"
 
Hur gör du när du vänder en dålig dag? Skriv gärna en kommentar nedan!