Reiki 7-7-7, Förenade Reikiförbundet i Sverige, Guidad Reikimeditation, reiki, studio

Jag spelar in ett gudidat Reikiskick för Förenade Reikiförbundet i Sverige

Ända sedan vi bokade studiotiden hade jag varit nervös. Skulle jag sitta i en ljudstudio med hörlurar och allt och kanalisera helandekrafter för att spela in ett guidat Reikiskick? Att göra det i en Reikigrupp må väl vara en sak, men hur ska jag klara av att hålla energin i en främmande miljö?

 Jag blev inte mindre nervös över att jag vaknade 01:13 natten innan eftersom det blåste så kraftigt att jag trodde panelen skulle falla av från väggarna. Jag bor i Norrland i en stad som heter Luleå. Ljudstudion finns på musikhögskolan i Piteå, ungefär fem mil bort. I mitten av februari har vi snö. Mycket snö. Dagen innan, och även hela natten, hade vi haft plusgrader. Mycket snö och plusgrader betyder isbana. Fruktansvärt halt. När det samtidigt blåser en smärre orkan, då är vädret inte roligt alls. Vågar jag ens ta bilen och åka till inspelningsplatsen? Var det faktum att ljudteknikern ringde och flyttade tiden ett tecken? Det är kanske bäst att skjuta på allt?!
 
 
 
När jag gick ut klockan 06:43 på morgonen visade det sig att det inte var särskilt halt. På e4:an var det till och med kanonföre. Himlen var vackert rosa. Det gick snabbt, lätt och enkelt att köra. Och jag hittade på första försöket. Inte heller det var särskilt svårt. Märkligt det här, att man ska behöva orolig i onödan. Eller var det också ett tecken?
 

Inspelade Reikiskick är ett område som har fascinerat mig i flera år. Det började när jag själv gick AngelicReiki 2013 och spelade in både behandlingar och initieringar. Till min stora förvåning gick det att återkalla energin från kursen endast genom inspelningarna. Lite som mina egna klienter sagt om de inspelningar de själv fått under behandling. Genom att lyssna igen så får de uppleva behandlingen ännu en gång.

 

Men hur får man energin att fastna på en skiva? Speciellt om man vill ha en ordentlig studioinspelning och en riktigt hög kvalité? Alla de skivor jag själv lyssnar på är ganska enkla. Vissa är inspelade live under kurs. Andra är inspelade hemma i köket. Och de funkar, men jag vet inte om lansering av enkla inspelningar är det bästa sättet att öka intresset för Reikin? Så jag har övat och testat på guidade inspelningar, om och om igen. Med mina egna kursdeltagare som försökspersoner.

 

När jag kommer fram till ljudstudion möts jag av en mycket trevlig, men aningen stressad, ljudtekniker. Jag vet varför han är stressad, och det har inget med mig att göra. Igår ringde han nämligen och bokade om tiden på grund av att han hade ett ganska stort tandläkaringrepp på förmiddagen, och han ville att jag skulle komma innan det. ”Är det verkligen den bästa timingen?” undrade jag, men han ville inte skjuta på inspelningen alltför för långt bort. 

 

Det bästa jag kan göra just nu är att hålla energin, tänkte jag. Det var också det jag hade gjort hela bilfärden. Jag hade lyssnat på mina älskade angelicskivor och kommit i ett mycket bra läge.

 

”Vi gör tre inspelningar” sa ljudteknikern. Då har vi några tagningar vi kan klippa emellan.

 

Ljudteknikern riggade en mick i ett litet rum med ”ljudplattor” längs hela väggarna. Här skulle jag sitta. Alldeles själv. Och kanalisera Reikienergi genom mina ord. Jag uppskattade att det inte var ett sånt där bås som man ser på teve, där ljudteknikern sitter och tittar rakt på en. Jag fick i alla fall sitta i mitt eget space. 

 

Jag läste en gång. Det kändes bra. Undrar hur många Reikiguider och änglar jag egentligen hade med mig…

 

”Wow” tyckte ljudteknikern när vi var klar. ”Det där har du gjort förut.” Jag slogs av att han kändes avslappnad. Lättad. Hade han kommit in i sin arbetspuls, eller kände han av energin?

 

Jag fick läsa ännu en gång.

 

Och det räckte. Det blev inte någon tredje inspelning. Vi använde intron, och de sista sekunderna från den andra inspelningen. Resten satte sig redan i första inspelningen. Vi konstaterade att när jag strävade efter att vara tyst i 30 sekunder var jag tyst i 20.

 

Nog kändes det surrealistiskt att lyssna på sin egen röst i högtalarna, varv på varv. Men ljudteknikern log. Och jag kände till min stora glädje att det faktiskt blir bra. Med hjälp av den här inspelningen kommer medlemmarna i Förenade Reikiförbundet få draghjälp till att kanalisera Reikienergi i vårt gemensamma Reikiskick 7-7-7, på samma sätt som jag fått draghjälp av mina angelicinspelningar.

 

Vi lade till lite musik. Sea and whale-inspirerat, vilket vi både tyckte var passande. 

 

Sedan var vi klara. Ljudteknikern lovade att sitta och finslipa lite på musiken efter tandläkarbesöket. Och jag åkte hem. Nu hade det blivit ljust och vinden hade mojnat, så det var ännu mer lättkört än tidigare. Och det var nog tur. För jag var allmänt omtumlad. Vilken grej jag fått vara med om. Det här var verkligen ingen vanlig dag på jobbet.