Känslighet antidepressiv, bieffekter av att inte bry sig, sluta känna, tabletter, tappat intuitionen

Bieffekter av att inte bry sig

Hittade den här bilden på Esmeralda spår dig gratis. Det är humor förstås, det förstår väl jag också. Humorn i detta fall är att min man brukar sucka och säga: "Men ta inte saker för allvarligt" när jag går igång på sådant som vanliga människor skrattar åt. 
 
 
Men hallå! Detta är ju allvarligt! Det är jätteallvarligt! Att folk dessutom går runt och skrattar på sin
väg mot undergång är ju katastrof. 
 
Vaddå inga biverkningar av Fuckitol? Bieffekter av att stänga av sina känslor är depression. Känsla av meningslöshet. Apati. Dessutom är det så att vi inte kan stänga dörren till vissa känslor, men ha den öppen till andra. Bieffekter blir alltså: Kan inte längre bli glad. Och värst av allt. Tappar magkänsla och kontakt med sin egen intuition. 
 
Jag kommer regelbundet i kontakt med personer som äter "lyckopiller". Men jag kommer i kontakt med i särklass fler personer som längtar efter att komma i kontakt med sin intuition. Det är kontakten med intuitionen som får oss att ramla över de där magiska lösningarna och känna att det finns en mening i tillvaron. Utan intuition känner vi oss vilse. Det är som att leva utan inre kompass
 
Och en förutsättning för att kunna känna sin inutition är att kunna känna sina egna känslor. För intuitionen kommunicerar till oss genom våra känslor. Hur skulle den annars göra? Namnet magkänsla kommer av en anledning.
 
Sedan ska vi inte gå runt och vara arg hela tiden. Förstås. Men vi ska välja när vi släpper taget om något som gör oss förbannad (som jag, och den här triggerpunkten, när detta inlägg är klart kommer jag att skriva lite annat) och inte stänga dörren till alla känslor. Vi ska lära oss att hantera våra känslor, så de inte går på default och ger oss oönskade resultat. 
 
Och så ska vi skratta också. Förstås. Jag bjuder på en Lol-cat.